Szahara Alapítvány
Ide írj levelet!
Humanitárius programok - Szahara Alapítvány
Webpage szahara.com
Kérjük ide kattintani!

A Szahara Alapítvány fennállása alatt jónéhány humanitárius programot kezdeményezett és pártfogolt. Többször osztott készpénz- és élelmiszersegélyt a menekülttáborokban élő nyugat-szaharaiaknak, segítette a Baptista Szereteszolgálat humanitárius akcióját.

Jelenleg támogatókat gyűjt egy árvaház felállítására a nyugat-szaharai határ mentén algériai területen, ugyanis sok a harcok és betegségek miatt árván maradt gyermek, akiknek neveléséről szervezett keretek között kellene gondoskodni.

A Szahara Alapítvány  támogatja az aknasérült gyermekek gyógyítását, rehabilitációját, a művégtag-ellátást. Tervezi egy gyermekkórház felállítását a térségben. Ehhez természetesen segítséget kér minden olyan szervezettől, cégtől és magánszemélytől, aki tud és szeretne segíteni az ENSZ-határozatok és a kihirdetett tűzszünet ellenére ma is dúló szaharai háború kis áldozatain.


A Szahara Alapítvány a 100 dolláros számítógép programmal szeretné elősegíteni a szaharai gyermekek oktatását. Ez a program 100 dollárért olyan laptopot ad a gyermekek kezébe, amelynek áramellátását egy tekerőkar biztosítja, független tehát az elektromos hálózatoktól. Feltölthető bele a szükséges tankönyvek anyaga, gyakorolni lehet rajta az írás-olvasást, a matematikát, és nagyon komoly segítséget ad egyéb tantárgyak tanulásához is. A 100 dollár jelképes ár. Az alapítvány kéri, hogy segítsék ezeknek a számítógépeknek a beszerzésében, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a sivatagi gyermekek is modern, versenyképes tudást szerezzenek, hogy kitörhessenek ezzel az őket körülvevő nyomorból és kilátástalanságból.


A Szahara Alapítvány számlaszáma:
Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 62900177-16711510